Patientkök enligt nytt koncept hos Psykiatri Nordväst

Under våren började vi bygga om ett antal patientkök enligt ett nytt koncept. Syftet med konceptet är att ge en mer flexibel utformning och långsiktigt hållbar lösning jämfört med tidigare, något som på sikt både kan spara tid och pengar och ge trevligare och mer funktionella kök. Här träffar vi Jonas som berätta om vad hans verksamhet tycker om det nya köket.

Vi har strävat efter ett koncept som fungerar bra för olika typer av verksamheter, håller under lång tid och ger en god arbetsmiljö. Frågan är om vi har lyckats? En av de avdelningar som har fått ett kök enligt det nya konceptet är avdelning 126 hos Psykiatri Nordväst. Vi frågade Jonas som arbetar i köket vad han tycker om det och hur det fungerar i det dagliga arbetet.

Jonas som arbetar i ett nyrenoverat kök på en avdelning vid Danderyds sjukhus.
Bildtext: Jonas arbetar i köket på avdelning 126.

– Flera saker har blivit mycket bättre. Skåpen stänger sig själva och vi har stora utdragbara lådor i stället för underskåp som tidigare. Det ger en klart bättre ergonomi. Några andra förbättringar är den rostfria diskbänken, fler uttag och en metallskiva under kaffemaskinen. Så förutom att jobbet tog längre tid än önskat med några missar på vägen, är vi mycket nöjda med resultatet, berättar Jonas.

Nyrenoverat kök enligt nytt koncept vid Danderyds sjukhus.

Ett nyrenoverat patientkök på Danderyds sjukhus.

Locum har också följt det nya konceptet vid mindre renoveringar av kök som ingår i vårt löpande underhållsarbete. Och dessutom har konceptet använts på Norrtälje sjukhus.

Läs mer om det pågående projektet med patientkök enligt nytt koncept.

Publicerad: 26 september 2024