Tillsammans har vi byggt en ny vårdbyggnad

Vi är inne i slutspurten av byggprojektet ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus. 14 september hade Locum möjlighet att bjuda in ett antal personer som jobbar i eller har jobbat i projektet på en rundvandring, för att se delar av byggnaden invändigt.

En del besökare hade inte sett byggnaden på flera år, så det var många som gick runt med stora ögon och förundrades över hur långt projektet kommit och hur fint det blivit.

Marina Sjöström i varselväst i ett rum under öppet hus vid Danderyds sjukhus.
Bild: Marina Sjöström, projektledare Locum

Syftet med dagen var att känna stolthet över vad vi byggt tillsammans. Men det var minst lika viktigt att få möjligheten att träffa varandra. Det gick riktigt att ta på energin och glädjen som uppstod i alla möten mellan medarbetare som arbetat ihop under olika skeden i projektet, berättar Marina Sjöström som arbetat i projektet ny vårdbyggnad sedan 2019 och ansvarade för rundvandringen.

Förutom att se delar av plan 2, 7 och 13 – inklusive den pampiga utsikten - var det möjligt att träffa representanter från Locum, Danderyds sjukhus och kulturförvaltning och lära sig mer om byggprojektet, vården i byggnaden och den planerade konsten i huset. En av konstnärerna var på plats och berättade om sin stenkonst och visade modeller över hur det kommer att bli i huset.

Nu jobbar vi hårt vidare med det som kvarstår innan överlämningen i januari. Därefter börjar vår hyresgäst Danderyds sjukhus att flytta in. Inflyttningen av de olika vårdverksamheterna beräknas ta cirka sex månader.

Torunn Skoglund och konstnär Magdalena  Nilsson tittar på konstmaterial under öppet hus vid ny vårdbyggnad.
Bild: Torunn Skoglund från kulturförvaltningen med konstnär Magdalena Nilsson.

Jenny Dolderer och Albin Brette under öppet hus vid Danderyds sjukhus.
Bild: Jenny Dolderer som tidigare arbetat i projektet var nyfiken på att se insidan av byggnaden.

Albin Brette under öppet hus i ny vårdbyggnad
Bild: Abin Brette berättade om byggprojektet och om hur vi använt laserscanner i arbetet.

Korridor i ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus, njurcentrum
Bild: Besökarna fick bland annat möjlighet att se Njurcentrums lokaler på plan 2. Via qr-koder var det möjlighet att ta del av filmer och mer information.

Närbild på Magdalena Nilssons stenkonst till ny vårdbyggnad Danderyd.
Bild: Delar av den stenkonst som kommer att installeras i byggnaden. Konstnär Magdalena Nilsson.

Fasadbild på ny vårdbyggnad i Danderyd
Bild: Besökarna kunde njuta av fin utsikt från plan 7 och 13.

 

Publicerad: 16 september 2024