Bättre tillgänglighet i 54 hissar efter modernisering
På Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har en omfattande modernisering av hissarna genomförts för att förbättra deras funktion och tillgänglighet.
Av de cirka hundra hissarna på sjukhuset är femtiofyra av dem avsedda för personer och sängtransporter, vilka används dagligen av besökare och vårdpersonal. Till hösten har alla dessa hissar genomgått en uppgradering som inkluderar nya styrsystem, nya och bättre ytskikt och ökad tillgänglighet.
Den nya tekniken som har installerats gör hissarna mer intelligenta och underlättar den dagliga driften. Moderniseringen säkerställer att de kan fortsätta att betjäna sjukhusets besökare och vårdpersonal under många år framöver. Genomsnittligt tar det ungefär tre månader att färdigställa en hiss, från förberedelse till besiktning. Det fysiska arbetet inne i hissen tar cirka sex till sju veckor och involverar en noggrann process för varje enskild hiss.
Även om förändringarna i styrsystemen inte nödvändigtvis märks av för passagerarna, är de mest synliga förbättringarna de uppfräschade ytskikten och den förbättrade tillgängligheten. Hissarna uppfyller nu moderna standarder för fysisk tillgänglighet, vilket innebär att de är anpassade för personer med olika fysiska och kognitiva behov.
Nya funktioner som har integrerats i hissarna inkluderar talande stannplansinformation, integrerad hörselslinga och tydligare knappar med kontrast och punktskrift. Dessutom har kortläsare installerats i hissarna för att begränsa tillträde till stora delar av plan 3, som endast ska vara tillgängligt för sjukhusets personal. Kortläsarna i hissarna har ersatt nycklarna som tidigare fanns i några av hissarna. Dessa ska fungera bättre och man behöver inte längre bära med sig en hissnyckel.
Lästips!
Här kan du läsa mer om hissarnas betydelse för den moderna vården.