Forum Vårdbyggnad besökte Huddinge sjukhusområde

Igår besökte Forum Vårdbyggnad Huddinge sjukhusområde. Forum Vårdbyggnad är en mötesplats för alla som arbetar med fysisk miljö inom vård och omsorg. Forumet fungerar som en plattform för kunskaps- och erfarenhetsspridning mellan regioner och andra viktiga aktörer som sysslar med vårdlokaler.

Forumvårdbyggnad1-191121.JPG

Bild: Fredrik Hagel, projektområdeschef för Huddinge- och Solna sjukhusområde tillika ledamot i styrelsen för Forum Vårdbyggnad, talade på konferensen. 

Denna vecka samlades man för en tvådagars höstkonferens där temat var Mälardalen-Södertälje, omdaning av 1960-talets sjukhus och generalitet och flexibilitet i lokalutformning och verksamhet. Dessutom delades Vårdbyggnadspriset 2019 ut. Juryn för Vårdbyggnadspriset har bedömt totalt 33 inkomna förslag och från detta valt ut sex stycken förslag, tre inom kategori mindre och tre inom kategori större. En av de tre nominerade byggnaderna inom kategori mindre var Eastmaninstitutet, en unik kulturhistorisk byggnad med starkt lokalt varumärke, som Locum har varit byggherre till. Läs mer om nomineringen här.

Forumvårdbyggnad2-191121.JPG

Konferensen avslutades med att man igår besökte Huddinge sjukhusområde där Fredrik Hagel, projektområdeschef för Huddinge samt styrelseledamot i Forum Vårdbyggnad, berättade mer om Locums arbete med de nybyggda lokalerna för operation, intervention och röntgen. Konferensdeltagarna fick även chansen att besöka lokalerna, liksom de ombyggda lokalerna för nya mottagningar, nya vårdavdelningar, förlossning och pre- och postoperation, som rymts inom projektplanen.

Forumvårdbyggnad3-191121.JPG

Forumvårdbyggnad4-191121.JPG

Publicerad: 22 november 2019