Ny konst på K51-53

För avdelningarna K51-53 har ett antal helt nya konstverk köpts in och installerats i samband med ombyggnationen av lokalerna.

På vårdavdelningarna K51-53 kan du se fyra konstnärers gestaltningar i en helt ny konstkollektion. Här presenterar vi kort bakgrunden till konstverken. Ta gärna en promenad förbi och reflektera över vad du ser.

De målningar av Ditte Ejlerskov som hänger i väntrummet tillhör en serie verk som uppstått ur konstnärens betraktelser av populärkulturen och hur den påverkar människors fantasier. De sammanflätade målningarna består av flera bilder samtidigt.

Ditte Ejersklov 3_web.jpg

Rebecka Larsdotters keramiska verk är som ett slags måleri - yviga måleriska penseldrag över kavlade lersjok. Det är fascinerande att tänka på konstnärens bearbetningar av de keramiska materialen, hur de omsätts och förvandlas i ugnen och blir till något annat.

Rebecca Larsdotter 5_web.jpg

Frida Tebus Mineralstudier består av material som har bearbetats så att de framträder som andra material. I ett av väntrummen står tre skulpturer som har placerats på väggfasta hyllor av ek. Plast, glas och sand har förvandlats till Stibnit, Bergskristall, och Malakit.

Frida Tebus 2_web.jpg

Matilda Haritz Svensons keramiska objekt är ofta kopplade till funderingar kring människokroppen och rörelse och framstår som något mittemellan rekvisita för dans- eller teaterföreställningar och skulpturer. Konstellationen med kronorna, den ensamma blåa fågelvingen och den flätade ringen om handens och kroppens rörelser, för tankarna till inre bilder av flygförmåga och om fågelsträck.

Matilda Haritz Svensson 2_web.jpg

Publicerad: 5 november 2020