Nya vuxenakuten i Huddinge är invigd

Den 11 september invigdes den nya vuxenakutmottagningen på Huddinge sjukhusområde, en efterlängtad mottagning byggd för att möta framtidens vårduppdrag och en ökad befolkningsmängd.

DSC05112_750px.jpg

Den nya akuten, som öppnar för allmänheten den 17 september, är byggd med fokus på ökad kapacitet och patientsäkerhet samt förbättrad arbetsmiljö för personalen. I anslutning till akutmottagningen har även en ny ambulanshall uppförts.

Under invigningen talade Sara Schulz, verksamhetschef akuten, Jens Sjöström, styrelseordförande Locum, Patrik Rossi, tillförordnad sjukhusdirektör samt Martin West, projektledare vid Kulturförvaltningen Region Stockholm. Hälso- och sjukvårdsregionrådet Talla Alkurdi hade äran att klippa bandet.

– De nya flexibla och luftiga lokalerna är utformade och anpassade för att möta behoven inom akutverksamheten. Här kan vårdpersonalen tillämpa moderna arbetssätt, utföra patientsäker vård och effektivisera sitt arbete i en förbättrad arbetsmiljö. Samarbetet under projektet har fungerat väldigt bra, och vi hoppas att Karolinska Universitetssjukhuset kommer att trivas och känna sig hemma på sin nya mottagning, säger Ester Laaksonen, projektchef på Locum.

Ny adress och entré till vuxenakuten

Vuxenakuten öppnar för allmänheten den 17 september. Den nya ingången finns på Blickagången 9c, plan 5, i närheten av sjukhusets huvudentré. För att komma ner till vuxenakuten finns två nya hissar samt en trappa.

Fakta om nya vuxenakuten

I dagsläget tar vuxenakutmottagningen emot cirka 50 000 besökare per år, de nya lokalerna kommer på sikt ha en kapacitet på cirka 70 000 besökare per år. Mottagningen är cirka 3 900 kvm stor, vilket innebär en ökning på cirka 1 000 kvm från nuvarande. Mottagningen har 25 behandlingsrum, 25 monitoreringsplatser, 4 kompletta akutrum och 4 isoleringsrum. Med den nya placeringen kommer akutmottagningen närmare viktiga funktioner som operations- och radiologiverksamheterna, något som underlättar patientflödet.

I anslutning till den nya vuxenakutmottagningen har en även en ny ambulanshall byggts på innegården där den nya akuten är belägen. Den befintliga ambulanshallen bevaras och kommer att användas för både vuxen- och barnakut.

DSC_4168_750px.jpg

Bildtext. Victoria Hörnedal, vd Locum, Ester Laaksonen, projektchef Locum, Talla Alkurdi, Hälso- och sjukvårdsregionråd, Martin West, projektledare Kulturförvaltningen. 

DSC05095_750px.jpg

Bildtext. En av talarna under invigningen var Jens Sjöström, styrelseorförande Locum. 

DSC_4141_750px.jpg

Bildtext. Sara Schultz, verksamhetschef akuten. 

invigning_5_750px.jpg

Bildtext. Talade gjorde även tf sjukhusdirektör Patrik Rossi.

DSC05144_750px.jpg

Bildtext. Förväntansfull vårdpersonal i sina nya lokaler.

DSC_4131_750px.jpg

Bildtext. Sara Schultz, verksamhetschef akuten till höger. 

DSC_4152_750px.jpg

Bildtext. Jens Sjöström, styrelseorförande Locum tillsammans med två av konstnärerna Yemisi Wilson och Sofia Heinonen. 

Invigning_14_750px.jpg

Bildtext. Många besökte den nya vuxenakuten under invigningen. 

Invigning_24_750px.jpg

Bildtext. Victoria Hörnedal, vd Locum, i ett av akutrummen tillsammans med Charlotte Broberg,gruppledare Primärvårdsnämnden och Psykiatriutskottet, Göran Stiernstedt, ordförande Karolinskas styrelse, Talla Alkurdi, Hälso- och sjukvårdsregionråd, Jens Sjöström, styrelseordförande Locum samt Amelie Tarschys Ingre.

Ambulanshallen_3_750px.jpg

Bildtext. Ester Laaksonen, projektchef Locum visa runt i den nybyggda ambulanshallen.

Publicerad: 11 september 2024