Ökad tillgänglighet i Birkeaulan och kapellet på sjukhuset

Vi strävar efter att göra våra byggnader och lokaler lättillgängliga och användbara för alla, inklusive personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Det innebär att både patienter, besökare och personal ska kunna ta sig runt bekvämt.

Kapellet_entre.jpg

Bildtext. Bredare dörr med automatisk dörröppning är installerad in till kapellet.

I Birkeaulan och kapellet har vi gjort specifika åtgärder för att öka tillgängligheten samt säkerställt rätt brandskydd med nya dörrpartier. I aulan har vi installerat en plattformshiss för att göra scenen tillgänglig för alla. Vi har även påbörjat arbetet med att utreda installation av en ny hörselslinga för bättre ljudförhållanden för de med nedsatt hörselfunktion.

I kapellet har vi öppnat upp fasaden och installerat en bredare ytterdörr med automatisk dörröppning, vilket möjliggör att alla kan komma in. Väntrummet har fått en ny golvmatta med tillhörande svart sockel, likt övriga sjukhusets gestaltningsprogram för ökad tillgänglighet. Verksamheten har i samband med detta sett över möbleringen i väntytan för att underlätta rörelsefriheten och möjlighet att vända runt med gånghjälpmedel, barnvagnar med mera. 

entré insida_red.jpg  insida_red.jpg

Bildtext. Bilder före och efter installation av en bredare och tillgänglighetsanpassad entrédörr in till kapellet.

IMG_0934_red.jpg

Bildtext. Ny plattformshiss är installerad upp till scenen i Birkeaulan.

IMG_0930_red.jpg

Bildtext. Ökad tillgänglighet med ny plattformshiss upp och ner från scenen i Birkeaulan.

Publicerad: 29 april 2024