Fortsätt cykla!

Tack alla ni som kom till till årets cykelservice! 48 cyklar blev servade under dagen och är nu redo för fortsatt miljösmart och hälsosam transport till jobbet.

Som en del av vårt hållbarhetsarbete erbjuder vi cykelservice för att uppmuntra medarbetare i regionen att fortsätta röra på sig och bidra till regionens folkhälso- och miljömål. I vår besöker vi sjutton av våra sjukhusområden och erbjuder enklare cykelservice till vårdens anställda.

Den 23 maj landade turnén på Rosenlunds sjukhus där fastighetsförvaltare Anneli Cederlund och teknikförvaltare/driftcontroller Christer Nilsson stod redo att ta emot personalens cyklar. 

En man och en kvinna i gula varselvästar som står i ett garage.

– Det känns jättebra att kunna erbjuda den här tjänsten till våra hyresgäster. Det är bra för både miljön och hälsan att personalen cyklar till sin arbetsplats. Och många har visat sin uppskattning under dagen när de lämnat in sin cykel, berättar Christer Nilsson. 

Ryggtavlan på en man med gul varselväst som det står Locum på.

Under dagen fick vi hjälp av mekaniker från Cyklologen som kontrollerade belysning och bromsvajrar, pumpade däcken, såg över kärvande reglage och smörjde kedjor på de cyklar som lämnades in. Totalt servades 48 cyklar under dagen. 

En cykel med utsmyckad cykelkorg.

Tack till alla som kom förbi! 

Publicerad: 27 maj 2024