Fortsätt cykla!

Den 4 juni erbjöd vi gratis cykelservice till er som arbetar på Solna sjukhusområde. Drygt 110 cyklar blev servade under dagen och är nu redo för fortsatt miljösmart och hälsosam transport till jobbet.

Som en del av vårt hållbarhetsarbete erbjuder vi cykelservice för att uppmuntra medarbetare i regionen att fortsätta röra på sig och bidra till regionens folkhälso- och miljömål. I vår besöker vi sjutton av våra sjukhusområden och erbjuder enklare cykelservice till vårdens anställda.

Den 4 juni landade turnén på Solna sjukhusområde och dagen bjöd på många trevliga möten med medarbetare på sjukhuset. De tre senaste åren har vi haft regn under cykeldagen och därför var vi lite extra glada över solen som sken på oss hela dagen! 

En man och en kvinna som står i ett hav av cyklar.

Bildtext: Biträdande projektområdeschef Hans Danielsson och fastighetsförvaltare Maria Höglund stod redo att ta emot alla cyklar.

Under dagen fick vi hjälp av mekaniker från Cyklologen som kontrollerade belysning och bromsvajrar, pumpade däcken, såg över kärvande reglage och smörjde kedjor på de cyklar som lämnades in.

Hav av cyklar.

Locum arbetar aktivt för att främja miljövänliga transporter till sjukhusen och cykeldagarna är en populär aktivitet som bidrar till detta. Att cykla till och från jobbet bidrar även till en bättre hälsa.

Parkerade cyklar med sadelskydd.

Tack till alla som kom förbi! 

Publicerad: 5 juni 2024