Ny MR-kamera på plats

På medicinsk barnradiologi (även kallat Barnröntgen) tillhandahåller Karolinska Universitetssjukhuset radiologisk diagnostik och behandling av samtliga barnpatientgrupper. Med en ny MR-kamera på plats kan de fortsätta sin verksamhet i Q-huset.

MR-kameran som fanns i Q-huset tidigare var den äldsta av Karolinska Universitetssjukhusets MR-kameror och dessutom hade den nått sin tekniska livslängd. 

– Fördelarna med en ny MR-kamera är många, däribland bättre bildkvalitet, kortare undersökningstid och förbättrad driftsäkerhet. En ny MR-kamera ger dessutom en större flexibilitet för personalen och en ökad nyttjandegrad för verksamheten, som nu kan flytta stor del av sin dagvårdsverksamhet från NKS till Q-huset, säger Peter Lillbacka, projektledare på Locum. 

I samband med att den äldre MR-kameran (1,5T) byttes ut i början av sommaren passade vi även på att uppgradera delar av utrustningen på en annan MR-kamera (3T) som finns på samma avdelning. Dessutom såg vi över kylkapaciteten i fläktrummet, då den nya MR-kameran kräver mer kyla än den tidigare. 

Här kan du ta del av några bilder från när den nya MR-kameran lyftes på plats genom ett hål i fasaden. 

Publicerad: 15 augusti 2024