Trafiksäkrare cyklar efter Locums cykelfixardag

Den 17 maj var det dags för vårens cykelservice för medarbetare på S:t Görans sjukhus. Dagen bjöd på många trevliga möten med medarbetarna. 183 cyklar är nu servade för fortsatt hälsosam och säker cykling. Tack alla ni som kom!

– Vi vill uppmuntra medarbetare i regionen att fortsätta röra på sig, bidra till regionens folkhälso- och miljömål och hjälpa till att minska belastningen i kollektivtrafiken och sist men inte minst se till att cykeln är trafiksäker, säger fastighetsförvaltare Adam Westerholm.

Cykeldag 2024

Locum fanns på plats hela dagen tillsammans med Cyklologen som kontrollerade bromsvajrar och lysen, pumpade däck, smörjde kedjan, såg över reglade och gav vid behov rekommendation om ytterligare cykelvård. I år fick 183 cyklar en kostnadsfri service.

Cykeldag 2024

– Cykelservicedagarna här på S:t Görans sjukhus är verkligen uppskattade. Personalen brukar fråga långt i förväg, innan den formella inbjudan dyker upp, när det är dags för cykelservicen, berättar Eva Öhrn Hållbarhetschef på Capio S:t Görans sjukhus.

Eva tillsammans med kollegerna Harriet Frohm, hållbarhetsinformatör och undersköterska på Hjärtcentrum och Anna Josefsson, hållbarhetsinformatör och klinikadministratör på Fysiologiska kliniken var tidigt på plats på morgonen och hjälpte till att ta emot anstormningen med cyklar.

– Vi har ett bra samarbete med Locum och det känns bra att visa det. Personalen uppskattar också att få träffa Locums personal, säger Eva.

En gång i tiden var det Capio själva som tog initiativet till att börja med en cykelservice för personalen. Locum var också med, men efter en tid tog Locum över ansvaret.

– Ni på Locum gör det så mycket bättre, säger Eva med ett leende. Tack!

Cykeldag 2024

Locum arbetar aktivt för att främja miljövänliga transporter till sjukhusen och cykeldagarna är en populär aktivitet som bidrar till detta. Att cykla till och från jobbet bidrar även till en bättre hälsa.

Några hälsofördelar med att cykla är:

  • Bättre sömn
  • Ökad livslängd
  • Minskad sjukfrånvaro
  • Ökad prestationsförmåga
  • Ökad koncentrationsförmåga
  • Minskning av hjärt- och kärlsjukdomar
  • Ökad säkerhet för cyklister när fler cyklar

Kör försiktigt och glöm inte hjälmen!

Källa hälsofördelar: Cykelfrämjandet.se

Publicerad: 17 maj 2024