Locum värd för PTS brukarrådsmöte

PTS (Program för Teknisk Standard) är ett nationellt nätverk där anslutna regioner samverkar kring standarder för vårdbyggnader. 19 september fick Locum äran att vara värd för två av PTS brukarråd. Tove Jävebrant Siim från Locum blev dessutom vald till ordförande i ett av råden.

Det var brukarråden för inköp och gränsdragning samt funktionsgruppen som träffades i Locums lokaler. Några av de ämnen som diskuterades var det gemensamma arbetet med återbruk, PTS typrum och hur arbetet med BOV (Byggenskap och vårdhygien) fortskrider. Brukarråden fick också ta del av information från PTS styrelses dialogdag som just genomförts.

Två av PTS brukarråd har möte i Locums lokaler.
Bildtext: Gemensamt möte för PTS brukarråd Inköp/gränsdragning och Funktionsgruppen.

– De här träffarna med brukarråden anordnas för att utbyta erfarenheter, diskutera förbättringsområden och benchmarking kring olika fackområden. Funktionsgruppen pratade också om att i större utsträckning lära av varandra genom till exempel studiebesök och föreläsningar av varandra inom gruppen för att ytterligare öka kunskapsspridningen, berättar Ingela Bostedt, vårdlokalutvecklare på Locum.

Inom PTS finns det 11 olika brukarråd och Locum har representanter i alla grupperna. PTS är också ett IT-system som stödjer de tidiga skedena i projekt för att på så sätt bidra till att vårdlokaler med rätt funktion och kvalitet byggs.

Tove Jävebrant Siim och avgående ordförande Silvan Haglund, PTS brukarråd.
Bildtext: Nyvald ordförande Tove Jävebrant Siim och avgående ordförande Silvan Haglund för brukarråd Funktion.

Något mer som hände under brukarrådens möte var att välja ny ordförande i ett av råden. Vi är lite extra stolta och glada eftersom Locums vårdlokalutvecklare Tove Jävebrant Siim valdes till ordförande i brukarrådet Funktion. Ordförandeskapet gäller från kommande årsskifte. Grattis Tove!

– Det ska bli spännande att driva gruppens utvecklingsfrågor framåt och medverka till samarbete i olika frågor mellan de olika brukargrupperna, avslutar Tove Jävebrant Siim, vårdlokalutvecklare på Locum.

Klicka här för mer information om PTS arbete

Publicerad: 24 september 2024